Glem hverdagens stress, for her danser vi os glade
og går hjem med et smil på læben
 


Linedance kan danses af alle uanset alder, køn og facon.
Alle dansere på gulvet er ligestillet, og der er plads til alle, som har lyst til at hygge sig og have det sjovt sammen, og så er Linedance er en god måde at få motion på, og man får under alle omstændigheder sved på panden, og pulsen op. Desuden er det godt for hjernen, idet man skal koncentrere sig om at huske de forskellige trinsammensætninger, mens man danser, dettte betyder at man nemt glemmer hverdagens stress og og problemer i hverdagen.

Linedance danses uden partner og danses på rækker (lines). Det er en danseform for alle der kan lide at bevæge sig til musik. Og så er det god motion, både for krop og sjæl.
Der kræves ikke noget specielt udstyr for at danse linedance. Det vigtigste er at du har noget tøj på som du befinder dig godt i, samt at skoene er med lædersåler, eller en anden glat sål. Kondisko er ikke velegnede.  

Det er en sjov og hyggelig måde at være sammen med andre mennesker på, og Linedance er et rigtig godt alternativ, hvis du kan lide at danse og ikke har en fast partner at danse med, netop fordi man danser solo, det er godt hvis du kan lide god og forskellig musik. Musikken er uendelig vigtig. "Good Old Country & Western Style" eller nyere musikstil i disco tempo, over til rock genren, blues genren, dansktoppen, det kommer an på både instruktør og dansere, hvad de hver især ønsker. Men det er meget vigtigt at musik og dans passer sammen, og MEGET vigtigt at musikken "fanger", så bliver dansen meget nemmere at lære.

Der findes over 90.000 forskellige danse, det er næsten sådan at hver gang der kommer et nyt stykke musik på gaden, jamen...så bliver der også koreograferet en ny dans.
Hver enkelt dans er overskuelig at lære - der findes alle niveauer - det er op til din instruktør at vurdere hvor niveauet netop på det enkelte hold skal lægges.
Når man har lært trinene til en dans, "drejer" man den, dvs. alle drejer en kvart, eller en halv omgang, måske endda en hel omgang, eller slet ikke, og man ser nu på en ny væg. Samme dans danses nu fra en ny vinkel, sådan fortsætter man ind til musikken stopper.

Trinene er meget alsidige, hvis man før har danset - uanset hvad..........vil man altid kunne finde lignende trin i Linedance. Dansene er ganske enkelt bygget op af trin fra alle andre danse genre. Der findes f.eks. danse til valse rytmer, cha cha, rumba, disco rytmer, men nok aller flest til den gode gamle country & western stil. Men ens for alle danse er at vi danser til glad musik der fanger og inspirerer.

KORT SAGT - Hvis man gerne vil bevæge sig til musik sammen med andre fælles interesserede, hygge sig med andre, eller deltage i arrangementer med andre Linedancere, eller måske for motionens skyld, så er Linedance en RIGTIG god måde at få dækket behovet på.
Og man har heller ingen partner til at træde sig over tæerne - eller omvendt!

Ballerup Wildhorse Linedancers | Grantofteskolen Platanbuen 1 | 2750 Ballerup